19 diákot és két felnőttet gyilkolt meg az iskolai lövöldöző

Megosztás

Még soha ennyien nem hunytak el iskolai lövöldözésben Texasban, az elkövető ugyancsak meghalt.

Tizennyolc éves férfi volt a texasi iskolai mészárlás elkövetője, aki osztályteremről osztályteremre járva végzett ki 19 gyereket. Két felnőtt is áldozatul esett, egyikük tanár volt – írta meg a 444.hu.

A hatóságok egyelőre nem tudják, mi lehetett a tettes, Salvador Ramos indítéka, aki maga is a környéken lakott, és a hírek szerint szintén iskolába járt még. A tömeggyilkosság előtt saját nagymamájával is végzett, két olyan puskával a kezében, amiket a 18. születésnapján vásárolt.

Ramos helyi idő szerint fél 12-kor érkezett az iskolához. Az intézmény egy 16 ezres kisvárosban, Uvaldéban található, nagyjából 120 kilométerre a mexikói határtól. Autójával nekiütközött valaminek, ezért egy szemtanú már ekkor értesítette a rendőröket. Mielőtt megérkeztek volna, egy határőr a lövöldözést hallva az iskolaépületbe rohant, és meg sem várva az erősítést, lelőtte a barikádok mögött bujkáló elkövetőt. A határőr megsérült, de saját lábán hagyta el az épületet. Időközben rendőrök és terrorelhárító különleges egységek is érkeztek az iskolába.

Soha ennyien nem haltak meg iskolai lövöldözésben Texasban, de az elmúlt öt évben az Egyesült Államokban sem fordult elő hasonló. 2018-ban tízen haltak meg egy houstoni iskolai mészárlásban.

Forrás és további részletek: 444.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek