Nem támogatja Márki-Zay pártalapítását a Mindenki Magyarországa Mozgalom

Megosztás


Nem azért hoztuk létre a Mindenki Magyarországa Mozgalmat (MMM), hogy végül párt legyen, Márki-Zay Péter elnök a pártalapításához közgyűlési hozzájárulás nélkül nem használhatja fel sem a mozgalmat, sem pedig a Kossuth Köröket – mondta Magyar György az MMM elnökségi és alapító tagja a hvg.hu-nak.

Az ügyvéd tudomása szerint az elnökségi ülésen a tagok egy kivételével ezt fogják képviselni, mereven elutasítva Márki-Zay terveit. Azt is elmondta, nem fogják hagyni, hogy a mozgalmat amortizálják, illetve

azt sem hagyják, hogy a mozagalmat bárki kisajátítsa.

A gazdasági lapnak azt is elárultaMagyar, hogy őt arra bíztatja a tagság, induljon a május végi tisztújításon az elnöki pozícióért. Azt megjegyezte, hogy akár elnökként, akár más pozícióban, de marad a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál.

Ugyanakkor Magyar azt is elmondta, hogy szerinte nincs valós konfrontáció, mert a mozgalom egy mozgalom, nem egy párt. Magát

a Civilek Pártja nevet egyébként úgy jellemezte, hogy az egy politológiai abszurditás.

Márki-Zay hétfő reggel közölte a Facebookon, hogy létrehozzák a Civilek Pártját, az ezzel kapcsolatos kérdések végére a Mindenki Magyarországa Mozgalom május végi tisztújításán tesznek pontot.

Többek között Üveges Gábor, az MMM elnökségi tagja is nyilatkozott a hvg.hu-nak. A borsodi politikus szintén azt mondta, hogy nélküle indulhat útjára a Civilek Pártja.

Üveges szerint még nem telt el annyi idő a választás óta, hogy levonták volna a konzekvenciákat, Magyarországnak pedig nincs ideje még egy rossz kísérletre.

Szerinte az az egyik legfontosabb hiba, hogy hiányzik az innováció az ellenzék részéről, ahogy fogalmazott, ugyanabból a kottából játszanak 30 éve.

Az MMM szerepéről azt mondta, szeretnék, ha megmaradna annak, aminek létrejött, egy pártoktól független katalizátornak. Azt leszögezte, a tagságuk úgy véli, Márki-Zay Péter pártalapításának függetlennek kell lennie a mozgalomtól.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek