Így állította meg a vonat a Tour de Hongrie mezőnyét – videó

Megosztás

Érdekes, de nem példa nélküli közjáték zajlott le a pénteki szakaszon.

Az idei magyar kerékpáros körversenyt közvetítő M4 Sport videóján az látszik, ahogy a pénteki, Sárospatak és Nyíregyháza közötti etapon kénytelen volt megállni a mezőny, mert éppen akkor érkezett meg a vonat a vasúti átjáróhoz, amelyet érintett a szakasz útvonala:

Mindez persze nem befolyásolta az eredményt, a vonat elhaladása után a szökevények visszakapták az addigi előnyüket a főmezőnnyel szemben.

Vasárnap következik amúgy a záróetap a Tour de Hongrie-n, amely Miskolcról indul. Mint a verseny honlapján írják, 9:40-kor „a Szent István téren rajtol a királyetap, a karaván átkel a Bükk kaptatóin, hogy meghódítsa a Mátrát. Akárcsak az elmúlt két évben, a Kékesre vezető emelkedőn az első körben csak Mátraházáig tekernek fel a versenyzők, majd egy hetven kilométeres kör végén már hazánk legmagasabb csúcsa felé indulnak, és 984 méteres magasságban érnek célba. A Miskolc és Gyöngyös-Kékestető közötti száznyolcvannégy kilométeres szakaszon csaknem háromezer méternyi szintemelkedéssel kell szembenézni, a zárónapon három gyorsasági és három hegyi hajrá szerepel a programban”.

Az összetettet az utolsó szakasz előtt Fabio Jakobsen vezeti.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek