Ismét borangolhatunk az Avason

Megosztás

Hosszú szünet után végre a járványhelyzet is megengedi, hogy az eredeti időpontban szervezhessék meg az Avasi Borangolást.

84 borász, 53 pince, 52 zenekar valamint 17 megyei és városi gasztronómiai attrakció – így néz ki számokban a X. Avasi Borangolás, melyet május 12-e és 14-e között rendeznek meg a történelmi Avason. Az esemény programjait sajtótájékoztató keretében ismertette Gyurcsik András, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület elnökségi tagja valamint Veres Pál, Miskolc polgármestere a Bortanyán.

Az eseményen előbb a város első embere szólt, aki elmondta, hivatalba lépésétől kezdve kiemelt feladatának tartja az, hogy a város turisztikai desztinációit – köztük kiemelten a belvárost és a történelmi Avast továbbfejlesszék.

– A terület sorsát szívén viselő civilszervezeteknek hála, már látványos a változás, az Avas elkezdett megújulni. Ebben természetesen a város is igyekezett kivenni a részét: folytattuk a csapadékvíz-elvezetést, az úthálózat részleges felújítását, rövid időn belül befejeződik a Horváth-tető, és megkezdődik az Avasi kilátó felújítása, az Avas-tető átfogó rehabilitációja pedig mostani állás szerint 2023-ban indulhat. Jó hír az is, hogy a város régi vágya, az avasi libegő megvalósítása az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól megkapta a szakmai támogatást, uniós forrásokból ez megvalósítható – sorolta Veres Pál, aki hozzátette, a helyi civilekkel többször is egyeztetett, és az ő ötleteik, vállalkozó kedvük, kezdeményezéseik és elvárásaik összehangolása érdekében a város a közelmúltban hegygazdákat jelölt ki.

Egy nap a szakmáé

Gyurcsik András hozzátette, egyre több ingatlan talál gazdára a történelmi Avason és például a járőrszolgálat, a kamerarendszer kiépítése és a csapadékvíz elvezetése is a fejlesztések eredménye. A Borangolást idén is a város napjához kapcsolódva rendezik meg a Kisavason, a Mélyvölgy utcán és a Nagyavason.

– Május 12-én, csütörtökön egy szakmai nappal kezdünk a Bortanyán, itt választjuk meg Miskolc város borát vörös-, fehér- és édesbor kategóriákban, illetve lesz egy csúcsbor a három nyertes összevetésével. Ugyanezen a napon, de délután borjogi, bormarketing és helytörténeti témájú előadások hallhatók majd az Agrárminisztérium és a Bükki Hegyközségi Tanács szakembereinek tolmácsolásában. Végül este a bükki borászatnak lesz egy borszalonja, borkóstolóval – mondta. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek