Mindenki azt találgatja, milyen betegsége lehet Putyinnak

Megosztás

Vlagyimir Putyinnak görcsösen kapaszkodott jobb kezével az asztalba, lába pedig megállás nélkül mozgott csütörtökön azon az orosz állam által közreadott videón, amin csütörtökön utasította Szergej Sojgu védelmi miniszter a mariupoli Azovsztal acélgyár elleni ostrom leállítására. A felvétel nem csak a tartalma, hanem Putyin tünetei miatt is felkapta a nemzetközi média, szakértők segítségével próbálnak rájönni, milyen betegsége lehet az orosz elnöknek.

Néhány hete Louise Mensch, az Egyesült Királyság egyik korábbi parlamenti képviselője tudni vélte, hogy Putyin Parkinson-kórban szenved, többen pedig azt feltételezték, hogy pajzsmirigyrákja van – számolt be a Newsweek.

Az orosz Proekt nevű független oknyomozó lap pedig azt írta, hogy

a moszkvai Központi Klinikai Kórház egy pajzsmirigyrákra szakosodott sebésze több mint harmincszor utazott Putyin Szocsiban lévő nyaralóhelyére 2016 és 2020 között, az orosz elnök pedig 59 alkalommal fül-orr-gégésznél is megfordult.

Bizonyítékok azonban továbba sincsenek és a Kreml természetesen mindent cáfol: szerintük az orosz elnök makk egészséges.

Kapcsolódó cikkek