USA: Gázálarcos ismeretlen lövöldözött egy metróban, 16-an megsérültek

Megosztás


Legalább öt embert meglőttek helyi idő szerint kedd reggel a New York-i Brooklyn egyik metróállomásán – írta az Associated Press nyomán a Telex.

A Manhattantől nagyjából negyedórányi metróútra lévő 36. utcai állomáshoz először a tűzoltók érkeztek ki, miután többen is füstöt jelentettek a metróból a reggeli csúcsforgalomban.

A kiérkező tűzoltók több meglőtt embert és fel nem robbant robbanóeszközöket találtak

– közölte a New York-i tűzoltóság szóvivője. Nem sokkal később már 13, majd 16 sérültről adtak hírt, arról azonban nem tájékoztattak, hogy ki, milyen sérülést szenvedett, és hogy mennyire súlyos az állapotuk. Legalább 11 embert szállítottak kórházba.

Eric Adams New York-i polgármester szóvivője megerősítette, hogy 5 embert ért lövés, valamint arról számolt be, hogy a helyszínen több füstbombát is találtak. A közösségi médiában terjedő fotókon és videókon egy metrókocsiból kiáramló füst és az állomás padlóján fekvő véres utasok láthatóak.

A továbbra is szökésben lévő gyanúsított építőipari mellényt és gázálarcot viselt. A 36. utcai metróállomás egy mérföldes körzetében elővigyázatosságból minden iskolát lezártak. A nyomozók szerint előre kitervelt támadásról van szó, de az indíték továbbra is tisztázatlan.

Kapcsolódó cikkek