“Erős” visszatartó erő lesz – a fideszes Hoppál Péter büntetését 500 ezerről 20 ezerre csökkentette az NVB

Megosztás

A fideszes képviselő-jelölt kihúzta az ellenzéki LED-reklám tápkábelét, mert nem értett egyet annak mondanivalójával, az ellenzéki hangokkal. Először félmillió forint büntetést szabtak rá, ám ezt vasárnap este a Nemzeti Választási Bizottság lecsökkentette húszezer forintra. Ez bizonyára rettentő visszatartó erő lesz a hasonló esetek elkerülése érdekében.

A Nemzeti Választási Bizottság 20 ezer forintra mérsékelte Hoppál Péter, Baranya megye 2-es választókerületének Fidesz-KDNP színekben újrainduló országgyűlési képviselőjelöltjének bírságát, amiért kihúzta a kábelt az ellenzéket népszerűsítő LED-falból Pécs főterén hétfőn – írja a 444.hu.

A Baranya megyei 1. számú országgyűlési választási bizottság csütörtökön 500 ezer forint bírságot szabott ki rá, mert megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét, és eltiltották a további jogsértésektől. Az oevb döntése ellen Hoppál Péter fellebbezett, az NVB többsége pedig 20 ezer forintra mérsékelte a jelöltre kiszabott bírság összegét. (MTI)

Kapcsolódó cikkek