Nyíregyháza – Miskolc 15:0

Megosztás


Az elmúlt napokban miskolci Fidesz – beleértve az országgyűlési képviselőket és Kiss János miniszterelnöki biztost is – hangosan kárörvend azon, hogy Miskolc hitelfelvételre szorul és így szeretne gazdaságfejlesztési feladatokat ellátni. Miskolc működésképtelenségéről beszélnek, a város csődjéről beszélnek, katasztrófáról és a város eladósításáról beszélnek. Véleménycikk.

A hír igaz, Miskolc 8 milliárd forint hitelt vesz fel. De miért teszi ezt? 

Mert a kormány nem adott a gazdaságfejlesztéshez (sem) támogatást, míg Nyíregyháza 15 milliárd forint vissza nem térítendő forrást kapott a magyar kormánytól ugyanezen célokra 2022. február 4-én, vagyis

Nyíregyháza 15 milliárd forint – Miskolc 0. 

És a miskolci Fidesz, akik a kormányt képviselik Miskolcon, annak örülnek miskolciként, hogy a kormányuk Miskolcnak nem adott, ezért hitelt kell felvenni, mivel az iparterületeket fejleszteni kell az új munkahelyek érdekében. És tudja, kedves olvasó, hogy mi még az igazán sportszerűtlen? Az, hogy a hírek szerint a városvezetés ismertette a miskolci Fidesszel, hogy 2010-2019 között az előző városvezetés „elfelejtette” a korábbi kötvény visszafizetésére szolgáló elkülönített számlát feltölteni, ezért ezt IS a mostani városvezetésnek kell megoldania. Ez is közel 4 milliárd forint. 

A másik 4 milliárd forint értékben pedig olyan beruházásokra kíván költeni Miskolc jelenlegi vezetése, amelyek pénzt hoznak a városnak, munkát hoznak az embereknek. Ezek után kiállnak és arról keseregnek, hogy Miskolc csődben van.

Látható, hogy minden nagyobb magyar város iparterületfejlesztés irányába indul el: így tett helyesen Miskolc is, Nyíregyháza is, Győr is. Csakhogy amíg a nyíregyházi fideszes képviselők és az ottani biztosok sikerrel lobbiztak 15 milliárdért, addig nekünk miskolciaknak ilyen fideszes képviselők jutottak, akik erre sem képesek. Cserébe a saját tehetetlenségüket és alkalmatlanságukat álcázva inkább kárörvendően röhögnek a markukba, hogy hitelt kell felvennie a városnak, ahhoz munkahelyeket tudjon teremteni.

Miskolcnak ilyen Fidesz jutott és egy olyan miniszterelnöki biztos, aki csak „garantál”, de amikor tehetne, végül semmit sem tesz. 

Kapcsolódó cikkek