A hét közepén jön az igazi tavasz, húsz fok is lehet

Megosztás

Az időjárási előrejelzések egyre jobb kirándulóidőt mutatnak, sajnos azonban csapadék továbbra sincs a láthatáron. A fagyzugokban viszont még mindig könnyedén elképzelhető éjjelente a mínusz 10 fok is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése alapján erre számíthatunk a héten.

Hétfőn és kedden derült égre számíthatunk majd, csapadék nem várható, viszont helyenként élénk lesz a légmozgás. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között, fagyzugokban mínusz 10 fok körül várható. A legmagasabb hőmérséklet pedig plusz 10 és 14 fok közé esik majd.

Szerdán és csütörtökön derült, napos, száraz időre számíthatunk. A hajnali órákban jellemzően mindkét nap mínusz 3 és plusz 3 fok közötti értékek várhatók, de lesz, ahol pár fokkal hidegebbet mérnek majd. A csúcsértékek szerdán 17 és 21, csütörtökön 18 és 22 fok között alakulnak.

Pénteken és szombaton többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. Pénteken hajnalban mínusz 3 és plusz 5, szombaton 0 és plusz 6 fok, vasárnap mínusz 2 és plusz 7 fok közötti értékek várhatók. A csúcsértékek mindhárom napon 15 és 20 fok között alakulnak.

Kapcsolódó cikkek