Varga László: Lillafüred országosan is népszerű, vissza kell kapnia a méltóságát!

Megosztás

Több terv is megvalósult a város jóvoltából, de a megyei 2-es választókerület ellenzéki képviselőjelöltje szerint mindenki az átfogó és komplex fejlesztést várja.

Újabb fejlesztéseket valósított meg a város Lillafüreden: a kültéri bútorok cseréje és felújítása után a városrész új kerékpártárolókkal gazdagodott, de megkezdődött annak a száz madárodúnak a kihelyezése is, amelyet a tervek szerint további ötszáz darab követ majd városszerte – írja a Minap.hu tudósítása Veres Pál polgármester és Varga László ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt bejárásáról.

“Nagyobb, átfogóbb terveink vannak. A Magyar Turisztikai Ügynökséghez benyújtott megvalósíthatósági tanulmányunk teljes szakmai támogatást élvez. Most az lesz a feladatunk, hogy a többmilliárdos beruházáshoz a forrásokat is megteremtsük” – mondta el Veres Pál.

A tervekben szerepel a kisvasút állomása melletti Magdolna park rekonstrukciója, az Erzsébet sétány megújítása, pihenő- és játszóterek kialakítása, de hasonló hangsúllyal szerepel az elképzelések között a Hámori-tó körbejárhatóságának megvalósítása és a Sziklaként emlegetett volt katonai épület funkcióval való megtöltése is.

Varga László elmondta: “Köszönet a Városgazdának és a városvezetésnek a pihenőpadok, biciklitárolók és madárodúk kihelyezéséért. Ugyanakkor mindenki az átfogó és komplex fejlesztést várja Lillafüreden. Lillafüred páratlan, országosan is rendkívül népszerű helyszín. Vissza kell, hogy kapja méltóságát! A Diósgyőrből felvezető erdei kerékpárút nyomvonalának kijelölése finisben van, és megvan rá a forrás is, hogy Magyarország leggyönyörűbb ilyen jellegű attrakciója legyen” – véli az Egységben Magyarországért megyei II-es számú jelöltje, aki reméli, hogy egy esetleges kormányváltás után olyan EU-s pályázati források is megnyílnak majd hazánk előtt, melyek révén a miskolci víziókat is valóra válthatják.

Forrás és további részletek: Minap.hu; Fotó: Mocsári László/Minap.hu

Kapcsolódó cikkek