Több alkalommal is bántalmazta feleségét és annak idős nagymamáját a mezőkövesdi agresszor

Megosztás


A Mezőkövesdi Járásbíróság ítéletet hozott annak a helyi férfinak az ügyében, akivel szemben agresszív viselkedése okán több bűncselekmény miatt is vádat emelt az ügyészség.

A tényállás szerint a férfi 2021. február-május hónapjaiban

otthonukban több alkalommal testszerte ököllel ütlegelte, illetve fojtogatta feleségét, akinek zúzódásos, horzsolásos sérülései keletkeztek és eltört a karja. A nő nagyanyját, akinek házában szívességi lakáshasználóként éltek, a vádlott 2021. május 25-én tenyérrel arcon ütötte, melynek következtében az idős asszonynak eltört az orra és az arccsontja.

Egy másik esetben a terhelt Mezőkövesd egyik utcáján ittas állapotban szóváltásba került egy férfival, akinek trágár kifejezéseket kiabált és több alkalommal belerúgott egy kerítés kapujába.

A bíróság a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, súlyos testi sértés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett, míg az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Kapcsolódó cikkek