“Az oroszok álnépszavazások szervezésével újabb területeket csatolnának el Ukrajnától”

Megosztás

Erről egy ukrán tisztségviselő beszélt, ezzel ugyanis kifelé meg lehetne tartani a látszatát annak, hogy az ominózus területek egyébként is elszakadnak és “függetlenednek” saját akaratukból Ukrajnától. Vezetésükbe pedig egy oroszbarát bábkormány kerülne.

Az orosz megszálló erők “álnépszavazást” tartanának Herszon kikötővárosában, hogy újabb szakadár régió jöjjön létre Ukrajna területén – állította a városi tanács elnökhelyettese szombaton.

Szerhij Hlan a herszon városi tanács elnökhelyettese a közösségi médiában azt írta: egy újabb szakadár köztársaság kikiáltásával a térség “egy reménytelen lyukká válna élet és jövő nélkül”.

Az orosz csapatok március elején elfoglalták Herszont, de a városban azóta is gyakoriak a megszállók elleni tüntetések. (Hvg.hu)

Csak arra kell vigyázni, hogy az eredményeket szigorúan és kizárólag a saját embereik láthassák, mert akkor azt mondhatnak, amit csak akarnak. Lehet, hogy Orbántól kapták az ötletet a “Nemzeti Konzultációval”, ahol úgyszintén soha nem tudhattuk meg a valós eredményeket? Ja és persze a kérdések feltevését is ügyesen kell megoldani, a Fidesznek ebben is van bőven rutinja.

Kapcsolódó cikkek