Bunyó egy ukrán és egy magyar autós között, mert utóbbi az orosz háborús jelképet helyezte el kocsiján

Megosztás

A gépjárműre ragasztott Z betű az utóbbi napokban érthető módon vörös posztóként működik az ukránok számára. Ebből alakult ki Tatán a vita.

„Az egyik tatai Shell-kúton vasárnap délután összeverekedett két autós, a rendőrök helyszíneltek is az eset miatt” – írta a Telex.hu. Egy szemtanú annyit látott, hogy „az egyik autó magyar rendszámú volt, és egy nagy Z betű volt rajta, a másik pedig ukrán rendszámú, és a Z betű miatt verekedtek össze”.

Megkerestük a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányságot, ahol az információt megerősítették. Mint írták, 2022. március 6-án reggel egy 57 és egy 47 éves férfi konfliktusba keveredett egymással. A két személy egymás járművét megrongálta a náluk lévő eszközökkel. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellenük büntetőeljárás a Tatai Rendőrkapitányságon.

A konfliktust az robbantotta ki, hogy az egyik járműre „Z” betű volt felragasztva. (Bár a rendőrség erre nem tért ki, de jó eséllyel nem az ukrán járműre ragasztották ki Ukrajna orosz megszállóinak jelképét, hanem a magyarra.)

Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett mindkét járműben. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette. Az 57 éves gyanúsított magyar, a 47 éves pedig ukrán állampolgár. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit.

Mint írtuk, a fehér Z betű tulajdonképpen háborús szimbólum, hiszen ezt festették fel az Ukrajnát megszálló orosz tankokra és katonai járművekre – azóta pedig Oroszországban ez lett a háborút támogatók jelképe. Többek között rákos gyerekeket is felhasználtak már a militáns propagandához, a Twitteren pedig egyre terjednek a képek a Z betűvel pózoló oroszokról.

Kapcsolódó cikkek