Még a kerti törpéket és a csacsiszobrot is vitte

Megosztás

Egy helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy jászladányi családi ház udvaráról csacsiszobrot és 10 liter festéket tulajdonított el 2021. augusztus 26-án 22 óra és augusztus 27-én 7 óra között. A sértett házához két nap múltán ismét visszament a 25 éves férfi, akkor

két kerti törpét és nyolc kutyakonzervet vitt magával.

A jászsági rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt. A nyomozók a terhelt számlájára további bűncselekményt is róttak, hiszen a megalapozott gyanú szerint, 2021. augusztus 26-án a délelőtti órákban, egy ruházati boltból egy cipőt tulajdonított el oly módon, hogy az új cipőt felvette, a régi, viseltes lábbelit pedig a cipős dobozba helyezte.

A gyanúsított beismerő vallomást tett, elmondta, hogy a csacsiszobrot eladta, a festékkel pedig kimeszelte a házát. A férfi a törpékből csak egyet tudott átadni a rendőröknek, mert a másikat eltörte.

A jászsági nyomozók a lopás vétség miatt indított nyomozást befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Kapcsolódó cikkek