Varga László: Nem jár 3,9 millió forint végkielégítés Völner Pálnak

Megosztás

Dr. Varga László, az Egységben Magyarországért koalíció tagja és Miskolc 2. számú választókerületének önkormányzati képviselőjelöltje a saját közösségimédia platformján tette közzé, hogy Tóth bertalannal karöltve benyújtottak egy határozatot, mely meggátolná, hogy a korrupciógyanús politikusok végikielégítését kifizessék.

A Tóth Bertalannal benyújtott határozati javaslatunk célja az, hogy felfüggesszék azon politikusoknak járó búcsúpénzt, akik korrupciós, hivatali vagy költségvetést károsító bűncselekményt követhettek el, amíg a bíróság jogerősen nem menti fel őket.

– írta.

A javaslat aktualitása a korrupció gyanújába keveredő Völner Pál ügye, szeretnék elérni, hogy ne kapjon háromhavi illetményével megegyező búcsúpénzt, azaz közel 3,9 millió forintot.

Mint mondja, a javaslat előterjesztőjeként nem lepte meg, hogy a bizottság fideszes többsége elutasította a tárgysorozatba vételt, ami ahhoz kell, hogy a téma a parlament elé kerüljön. Azonban az mélyen felháborítónak találta, hogy még csak meg sem indokolták, hogy miért utasították el.

Kapcsolódó cikkek