Putyin már atomfegyverekkel fenyegetőzik, a NATO-főtitkár szerint ez veszélyes és nagyon felelőtlen

Megosztás

Az orosz elnök fokozott készültségbe helyezte a nukleáris fegyverarzenálját, ami döbbenetes fenyegetés a mai, modern világban.

„A nyugati országok nemcsak barátságtalan gazdasági lépéseket tesznek hazánkkal szemben, hanem a nagy NATO-országok vezetői is agresszív kijelentéseket tesznek hazánkkal kapcsolatban. Ezért elrendelem, hogy Oroszország elrettentő erőit különleges szolgálati rendszerbe helyezzék át” – mondta az orosz diktátor.

Az orosz nukleáris erők fokozott készenlétbe helyezését „veszélyesnek és felelőtlennek” nevezte a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg.

Ha ezt a retorikát hozzáadjuk ahhoz, amit Oroszország Ukrajnában művel – háborút indít egy független, szuverén ország ellen –, akkor ez még inkább jelzi a helyzet súlyosságát – magyarázta Stoltenberg.

Ha Oroszország atomfegyverekkel támadná meg Ukrajnát, az katasztrófa lenne – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. De ez sem töri meg az ukránokat – tette hozzá.

Ugyanakkor úgy vélte, hogy az orosz nukleáris erők fokozott készültségbe helyezése a nyomásgyakorlás eszköze a hétfőn kezdődő orosz-ukrán tárgyalások előtt. (Hvg.hu)

Related posts