Az MVM teljesen megveszi az E.ON Áramszolgáltatót – ugye nem járunk úgy, mint a Mátrai Erőművel?

Megosztás

Ezzel az MVM Csoport válik a hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásra jogosult felhasználók kereskedő partnerévé. Jó lesz nekünk ez a monopolhelyzet? Többen máris aggódnak, nehogy ez is egy hatalmas fideszes mutyi egyik fontos eleme legyen.

Az MVM Zrt. és az E.ON Hungária Zrt. 2022. február 23-án írt alá megállapodást arról, hogy az MVM Zrt. megvásárolja az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t – írja a 444.hu. Ezzel az MVM Csoport válik a hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásra jogosult felhasználók kereskedő partnerévé – jelentette be a két vállalat. Az MVM egyébként az E.ON Hungária 25%-os tulajdonosa.

A tranzakció a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon majdnem 2,5 millió ügyfelet érint, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamosenergiát az E.ON Áramszolgáltató Kft.-től, ugyanakkor nem érinti az E.ON Hungária Csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket.

„Stratégiai kérdésnek tartjuk, hogy ennek a tranzakciónak a következményeként az MVM Csoport végzi a teljes egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatást Magyarországon. Ennek a történelminek is mondható portfólió-bővülésnek köszönhetően az MVM már közel 10 millió lakossági és üzleti ügyfélnek szolgáltat energiát országszerte és a határainkon túl” – mondta Dr. Czepek Gábor, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója.

Népszava | Mészáros Lőrinc eladta naperőművét az MVM-nek
Ugye emlékszünk erre a botrányos, kétszeri adás-vételre? Csak Mészáros járt jól, de ő nagyon

A hozzászólások között több aggodalmas hangot is felfedezhettünk.

“Gondolom, akkor hamarosan elveszíti az MVM közvagyon jellegét.”

“És ha nyer a Fidesz, akkor a végén megveszi olcsón a lölő, kiveszi belőle az összes pénzt előre, majd eladja az államnak nagyon drágán?”

Nem szeretnénk, hogy igaza legyen a hozzászólóknak.

Kapcsolódó cikkek