Lopásba torkollott a miskolci kocsmában szárba szökkent szerelem

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 51 éves nő ellen lopás vétsége miatt. Az elkövető egy kocsmában ismerkedett meg a sértett férfival, hozzáköltözött, majd búcsúlevelet hagyva elhagyta, de a lakáskulcsokat magával vitte, és azokat később felhasználva meglopta a férfit.

A vádirat szerint a nő 2020. augusztusában egy miskolci sörözőben italozás közben megismerkedett a férfival, akinek a bizalmát elnyerve már aznap az albérletébe költözött, és mintegy két hétig együtt éltek.

A férfi alkalmi munkákat vállalt és munkavégzés céljából esetenként a lakásban magára hagyta a nőt. A vádlott az egyik napon búcsúlevelet hátrahagyva távozott, és a férfi a továbbiakban nem tudott róla, azonban a nő magával vitte a lakáskulcsokat.

Egy hónap elteltével azt az időszakot kihasználva, amikor a sértett szintén munkában volt, a nő visszament és a lakásból elektronikai berendezéseket, ruhaneműt, tisztítószereket és egyéb tárgyakat tulajdonított el mintegy 60.000 forint értékben.

Az ügyészség a büntetett előéletű és többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek