Veréssel fenyegette a polgármestert a borsodi nő, mert nem kapott lakást

Megosztás

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves nő ellen garázdaság és zaklatás vétsége miatt. Az elkövető 2021. augusztus utolsó napján egy borsodi kistelepülésen a polgármestert felelősségre vonta azért, mert nem kapott lakást, ezért azzal fenyegette meg, hogy 30 emberrel fogja megveretni – olvasható az Ügyészség honlapján megjelent közleményben.

A vádirat szerint a nő 2021. augusztus utolsó napján, a délelőtti órákban, egy borsodi kistelepülésen az orvosi rendelőbe ment. A rendelését végző orvost – aki egyben a község polgármestere – felelősségre vonta azért, mert nem kapott lakást az önkormányzattól.

A polgármester a beszélgetés során megpróbálta megnyugtatni, de a vádlott emelt hangon megfenyegette azzal, hogy hozni fog 30 embert, akik jól ellátják a baját, és közölte azt is, hogy arról is tudomása van, hogy a sértettnek 5 gyermeke van, ezért vigyázzon.

A vita közben a rendelő várótermében lévő széket felemelte, azzal hadonászott, majd földhöz vágta, a szék ennek következtében összetört.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek