A koronavírus borsodi áldozataira emlékezünk pénteken

Megosztás

Január 28-án, délután 17 órakor a Szinva-korlát mellett kialakított emlékhelyen kerül sor a mécsesgyújtásra.

Péntek délután a koronavírus-járvány Borsod megyei áldozataira emlékezhetünk Miskolcon. Mint az esemény Facebook-posztjában olvasható: “a kormányzati járványügyi adatszolgálatatásból nem derül ki, hogy az eddigi több mint 40 ezer hazai elhunyt közül hányan voltak borsodi, miskolci polgárok, de ha lakosságarányos adatokat veszünk alapul, arra következtethetünk, hogy megyénkben már több mint 2000 fő halt meg COVID-ban – ami olyan, mintha Kistokaj teljes lakossága örökre eltűnt volna a statisztikákból”.

“Rájuk emlékezünk, amikor a Szinvaterasz korlátja mellett kialakított emlékhelyen mécseseket gyújtunk és csendben megállunk egy percre” – olvasható a Facebook-esemény leírásában. “Az eseményen megjelenők, és azok, akik a következő napokban, hetekben szintén fejet hajtanak az áldozatok emléke előtt, fejezzék ki így részvétüket a BAZ megyei elhunytak családjának.”

A BAZ megyei LMP által szervezett esemény leírásában hozzáteszik: “Közben reménykedjünk abban, hogy a tavaszi kormányváltás után olyan egészségügy épül majd, amely minden magyar állampolgárnak elérhető és színvonalas ellátást nyújt, és amely méltó feltételeket kínál a dolgozóinak.”

Pénteken tehát 17 órakor, a Szinva-korlátnál kerül sor a csendes mécsesgyújtásra a koronavírus áldozatainak emlékére.

Kapcsolódó cikkek