Elő a pezsgővel, ünnepeljük meg, hogy Orbán második legidősebb lánya is “saját lábára állt”

Megosztás

Sára megalapította első saját cégét, ami véletlenül pont ugyanoda lett bejegyezve, mint Tiborcz István több vállalata is. De egyéb összefonódásokat is könnyű megfigyelni. Első a család.

A miniszterelnök lányai vállalkozói babérokra akarnak törni a jelek szerint. Azok után ugyanis, hogy Orbán Ráhel babaruhák árusítására létrehozott céget alapított 2021. júniusában, néhány hónappal később, testvére, Szokira-Orbán Sára is követi a példáját. A jelek szerint azonban a cégének teljesen más lesz a profilja – írja az Mfor.hu.

Orbán Viktor harmadik legidősebb gyermeke, tavaly év végén, december 14-én alapította meg másodmagával az Art Related Solutions Képzőművészeti Galéria és Tanácsadó Kft.-t, melyet a cégbíróság csak az új év első napjaiban, január 4-én jegyzett be – vettük észre a cégnyilvántartásban.

A 3 millió forintos jegyzett tőkével létrehozott cég főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, ám emellett még két tevékenységi kört is felvettek. A cégkivonat szerint foglalkozhatnak

  • máshova nem sorolható egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységgel,
  • valamint használtcikk bolti kiskereskedelmével.

Mint említettük, a cégnek nemcsak egy tulajdonosa van. Szokira-Orbán Sára mellett kisebbségi tulajdonrésze van a cégben Tajnafői Zita Diánának. Hogy pontosan mekkora rész esik rá, az a cégbírósági papírokból sem derül ki egyelőre.

Szokira-Orbán Sára is vállalkozik (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)
Sára nemcsak csinos, de a jelek szerint egyre inkább érti a NER lényegét is

Az Art Related Solutions Kft. székhelye is említésre méltó, hiszen itt megmutatkoznak a családi viszonyok is, nevezetesen a testvéri illetve vőtársi kapcsolat. Szokira-Orbán Sáráék az új cég székhelyeként ugyanis a Pasaréti út 122.-124. számot jegyeztették be. Ez az az ingatlan, ahol több más cég mellett Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak is székelnek a cégei, mint például a BDPST Zrt. is.

Mint említettük, Szokira-Orbán Sára előtt Orbán Ráhel is megjelent a cégek világban. Június végén hozta létre Odu Store néven a saját társaságát, melyet teljesen egyedül birtokol és vezet is. A babaruha-kereskedelemmel nagyívű tervei lehetnek, hiszen nemrégiben közösségi adószámot is igényelt, mely külkereskedelmi tevékenységhez szükséges.

Kapcsolódó cikkek