Már 1,4 milliárd forint fölé emelkedett az Elkxrtuk gyártási költsége

Megosztás

Tavaly még 800 millióról volt szó, de még a bemutató után is nőtt az állami támogatás összege.

Tovább nőtt a 2006-os budapesti zavargásokat egy kitalált narratíva alapján ábrázoló Elkxrtuk című film Nemzeti Filmirodánál regisztrált filmgyártási költsége, így a magyarországi forgatások után automatikusan igénybe vehető közvetett állami támogatás összege is – szúrta ki a Napi.hu a Filmiroda 2021. december 20-i állapotot mutató nyilvántartásában. Az elszámolás még nincs lezárva, így az is elképzelhető, hogy a számok tovább emelkednek.)

A játékfilmet gyártó Mega Film Kiadó Kft. tavaly még A hazugság ára címmel vetette nyilvántartásra a produkciót 800 millió forint tervezett gyártási költséggel. A büdzsé összege előbb 1,142 milliárd forintra, majd – a legutóbbi adat szerint – 1,436 milliárd forintra emelkedett – írta a lap.

A filmes és adószabályok szerint az alkotók a költségvetés 30 százalékáig igényelhetnek társasági adókedvezményes, azaz közvetett állami támogatást, ami az Elkxrtuk esetében 431 millió forintot jelent – ez a támogatási összeg szerepel most a Filmiroda adatbázisában.

forrás: Napi.hu via 444.hu

Kapcsolódó cikkek