Hétvégi programok Miskolcon és környékén

Megosztás

Robert Thomas: Nyolc nő – bűnügyi komédia

Művészetek Háza, a Játékszín előadása

2022. január 7. péntek, 19:00

Rendező: Korcsmáros György

Furmányos kis komédia a „Nyolc nő”. Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a legidősebb lány hazatérését várja. A békés idillt hatalmas sikoly töri meg. Marcelt, a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában. A házban lévő nyolc nő az áldozat anyja, felesége, húga, sógornője, két lánya és két háztartási alkalmazottja. A házat közben a hóvihar és a gyilkos teljesen elzárja a külvilágtól! Mit tehet ilyenkor nyolc nő, aki a házban rekedt? Megkezdődik hát az amatőr nyomozás, ami szinte lehetetlen küldetés, mert mindenki hazudik. A gyilkos azért, hogy leplezze magát, a többieknek pedig egészen más titkolnivalójuk van. Tudják, hogy a gyilkos köztük van, de melyikük lehet az?

A Miskolci Szimfonikus Zenekar Újévi hangversenyei

Miskolci Nemzeti Színház

2022. január 7. és 8. péntek-szombat, 19:00

Az újesztendőt nagyszabású gálakoncertekkel köszöntik a Miskolci Nemzeti Színházban. Az Újévi hangversenyek műsorán népszerű polkák, opera áriák és operett slágerek szerepelnek, amelyek tolmácsolásához a műfajok legkiválóbb képviselőit igyekeznek elhívni Miskolcra. Az előadáshoz mindig társul tánc és vetítés, mondhatni összművészeti produkció születik. Az est dirigense, a zenekar művészeti vezetője, Antal Mátyás, Liszt Ferenc, Bartók-Pásztory és Príma-díjas karmester.

Közönségkorcsolya

Miskolci Jégcsarnok

Időpontok:

  •  Január 7. 18:00-21:00 óra
  •  Január 8. 10:00-13:00 óra
  •  Január 8. 11:00-14:00 óra
  •  Január 8. 18:00-21:00 óra
  •  Január 9. 10:00-13:00 óra
  •  Január 9. 11:00-14:00 óra

A közönségkorcsolyázásra beengedhető maximális létszám 600 fő. A jegyek kiadása érkezési sorrendben történik, fenti létszám elérése után biztonsági okok miatt több jegyet nem tudnak kiadni. Védettségi igazolvány is szükséges a belépéshez.

Síbörze

Miskolcon, a Bársony János Általános Iskola aulájában tartanak síbörzét. Sí és snowboard felszerelések nagy választékával, védőfelszerelésekkel, kiegészítőkkel és tanácsadással várják az érdeklődőket.

Bársony János Általános Iskola

Január 8. 8:30-tól 14:00 óráig

Tartuffe

„Nagy csapás a bűnökre, ha nevetségessé tesszük őket a világ szemében. A szemrehányásokat könnyen vesszük, azt azonban, ha kigúnyolnak, nem bírjuk elviselni; eltűrjük, hogy rossz hírünk legyen, de azt nem, hogy nevetségesek legyünk.” (Moliére: Előszó a Tartuffe-höz)

Miskolci Nemzeti Színház

2022. január 7. és 8. 19:00

Kapcsolódó cikkek