Minden eddiginél több lakossági hitelt vehettek fel a magyarok 2021-ben

Megosztás

A Magyar Nemzeti Bank kimutatásai alapján történetének legerősebb évét zárhatja a lakossági hitelpiac – írta a Világgazdaság.

Az egy évvel korábbinál majdnem 33 százalékkal több, összesen 111,4 milliárd forintnyi lakáshitel-szerződést kötöttek novemberben a háztartások – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból. Az év végi időszakban szokatlanul erős kereslethez valószínűleg az október óta elérhető Zöld Otthon Lakáshitel is hozzájárult.

Az MNB első tizenegy havi számaiból az látszik, hogy történetének legerősebb évét zárhatja a lakossági hitelpiac Magyarországon.

A fogyasztási hiteleknél változatosabb a kép a cikk szerint. A személyi kölcsönöknél 38,3 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket, ami kissé elmaradt az októberi szinttől, de az egy évvel korábbi 23,9 milliárdot jócskán meghaladta. A szabad felhasználású jelzáloghitelek iránt is stabil a kereslet, a novemberi 9,3 milliárd forintnyi új szerződés csak hajszállal maradt el az előző havitól.

A babaváró kölcsön viszont történetének egyik leggyengébb hónapját zárta a lap szerint, az új szerződések értéke 37,6 milliárd forint volt, ami mind az októberi 44,5 milliárdtól, mind az egy évvel korábbi 49,7 milliárdtól jóval elmarad.

Forrás: Világgazdaság via atv.hu

Related posts