Szilveszteri mérleg: 133 riasztás, elszökött kutyák, tűzijáték okozta balesetek és egyéb miatt

Megosztás

Ismét húzós éjszakája volt a tűzoltóknak, de halálesetről nem érkezett jelentés.

Szilveszter napján 133 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tűzoltók 52 tűzhöz, 81 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesethez vonultak a tűzoltók.

Tűzijátékok miatt 17 alkalommal avatkoztak be a tűzoltók: négy helyen tűzijátékok maradéka és annak környezete égett, öt esetben égő fák, bokrok, tuják miatt riasztották őket, másik öt alkalommal kukák, szeméttárolók égtek, továbbá egy autó is kigyulladt.

Két megrémült és elszökött kutyát is a tűzoltók mentettek meg.

De nem csak tűzijátékok miatt hívták a tűzoltókat. Gázpalack robbant újév hajnalán, három óra körül egy katymári családi háznál, a Szabadkai utcában. Egy embert a tűzoltók emeltek ki a romok alól. Az épület lakhatatlanná vált.

Több helyre is szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt kellett kivonulniuk. Egy pécsi házban hárman lettek rosszul. Nyírbogdányban és Szegeden és Gávavencsellőn is egy-egy ember lett rosszul szén-monoxid miatt.

Több súlyos közlekedési baleset is történt szilveszterkor. Halálos vonatbalesetnél dolgoztak a tűzoltók Bágyogszováton és Döbröközön. Budapesten a 2-es metró gázolt a Kossuth téren, az elhunytat a tűzoltók emelték ki a peron és a szerelvény közül. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek