Egy év kihagyás után ismét Állatok Karácsonya volt Miskolcon

Megosztás

2020 végén ez az esemény is elmaradt, mint szinte minden más, így most 2019 után részesülhettek az állatkert lakói ebben a meglepetésben.

A 2020-as kihagyást követően újra lehetőség nyílt együtt ünnepelni a kis és nagy kedvencekkel. Az akció célja ugyanaz maradt: az állatbarátok jelen legyenek ezen a különleges napon az állatkert lakóival. Legyen szó a tanyaházi “betlehemi állatok” közös etetéséről vagy éppen az oktatótermi állatbemutatóról – számolt be erről a Minap.hu.

A hosszas előkészület során a gondozók már jó előre karácsonyi hangulatot varázsoltak az állatházakra. Kidíszítették és megszépítették a bent lakó állatok élőhelyeit. Míg azok aztán hétfőn végre meg is kapták „ajándékukat”, melyet az úgynevezett látványetetések alkalmával az érdeklődők is figyelemmel kísérhettek. Többek közt jóllakatták a bunder majmot, a szibériai tigrist, a kengurut, a gyűrűsfarkú makit, a vörös rókát, az észak-amerikai kúszósült, a sivatagi hiúzt, a vörösorrú ormányos medvét, az örvös mangábét és a kétpúpú tevét.

Ez a nap is bizonyította, hogy télen is érdemes felkeresni az állatkertet, hiszen a legtöbb állat ebben az időszakban is aktív. Sőt vannak, amelyek a téli növényzet mögül nagyobb eséllyel bukkannak föl.

Kapcsolódó cikkek