Figyelem: vasárnap éjjel és hétfőn ismét ónos eső jöhet, Borsodra is figyelmeztetést adtak ki

Megosztás

Mérsékelték ugyan a veszélyjelzéseket karácsony másnapjához képest, de így is óvatosságra int az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez vasárnap kora délután eljuttatott veszélyjelzésében az OMSZ felhívta a figyelmet, hogy az átmeneti szünet után a déli országrészben éjjel és hétfőn ismét jelentős mennyiségű ónos eső hullhat.

Az ónos eső veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére adták ki a harmadfokú figyelmeztetést hétfőre. Baranya, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, továbbá Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső veszélye miatt.

Ami a havazást illeti: a késő estétől érkező újabb csapadékzóna az ország északi, északnyugati részén ismét hozhat havazást. A várható friss hó általában maximum 5 centiméternyi lehet, de lokálisan ennél több is hullhat.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte: indulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken, ahol narancs vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak – fűzte hozzá.

via MTI; Képünk csak illusztráció!

Kapcsolódó cikkek