Elítélték a Miskolc belvárosában idős nőre támadó fiatalkorút

Megosztás

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság rablás bűntette miatt 2 év 8 hónap időtartamra javítóintézetbe küldte.

A Miskolci Járásbíróság arról tájékoztatott, hogy előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki az utcán megtámadta az idős sértettet és elvette értékeit.

A vádlott június 10-én kora délután a Centrum áruháztól követni kezdte a 77 éves sértett nőt. Elhatározta, hogy megszerzi az értékeit, majd amikor utolérte, a táskáját megpróbálta kitépni a kezéből. A sértett a földre esett, ekkor a vádlott elvette a táskát és elfutott a helyszínről. A “zsákmánya” 60 ezer forint készpénz, mobiltelefon, személyes iratok, szemüveg és édesség volt; az okozott kár nem térült meg.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott tényfeltáró, őszinte vallomását, megbánó magatartását, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyészség tudomásul vette. A terhelt törvényes képviselője azonban nem volt jelen az előkészítő ülésen, így az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó cikkek