Az utcán bántalmazta és fenyegette gyilkossággal a volt feleségét a mezőkeresztesi férfi

Megosztás

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 53 éves férfi ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt, aki 2021. júliusában Mezőkeresztesen a nyílt utcán bántalmazta volt feleségét, megöléssel fenyegetve – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott 2021. július hónap második felében a reggeli órákban Mezőkeresztesen ittas állapotban egy élelmiszer áruház előtti útszakaszon meglátta a tőle 4 éve elvált feleségét, aki az autójában ült.

Odament, és a lehúzott ablakon keresztül váratlanul benyúlva, egyik kezével megragadta a nő haját, azt elkezdte húzni, rángatni, míg másik kezével megszorította az állkapocscsontját és azt közölte vele, hogy „ne találkozzanak egymással négyszemközt, mert megöli”, továbbá a még házasságuk során általa feltételezett sérelmeit emlegette fel.

A nő megpróbált segítségért kiabálni, de a férfi tenyerével befogta a száját, mire a nő figyelemfelkeltés céljából folyamatosan nyomta a gépjármű jelzőkürtjét. A férfi cselekményének az vetett véget, hogy többen felfigyeltek a hangjelzésre, odamentek az autóhoz és rászóltak.

A sértett a bántalmazás következtében vérömlennyel járó 8 napon belüli gyógytartamú sérüléseket szenvedett el, melynek okán a vádlottal szemben hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésen felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek