Négy év börtönre ítélték a Hernádnémetiben magukat ÉMÁSZ dolgozónak kiadó tolvajokat

Megosztás


A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – közölte a Miskolci Törvényszék.

A bíróság megállapítása szerint a vádlottak – arra hivatkozással, hogy sertést szeretnének vásárolni – 2020 áprilisában megkérték egyik ismerősüket, hogy autóval vigye őket Hernádnémetibe, ahol azonban magukat ÉMÁSZ dolgozónak kiadva becsengettek az idős sértett házába.

A sértettnek azt mondták, hogy 10.000 Ft túlfizetése keletkezett a közüzemi szolgáltatónál, azonban csak 20.000 Ft-os bankjegy van náluk, ezért nem tudják a túlfizetés pontos összegét átadni a férfi részére. A sértett bement az ingatlan nyári konyhájába, ahol egy dobozban tárolta a megtakarított pénzét, onnan kivett 10.000 Ft-ot a tárolót az asztalon hagyva. Ezt követően visszament a vádlottakhoz, akik

a sértett figyelmét ismét elterelve elvették a dobozban lévő 1.200.000 forint összegű készpénzt, majd sietősen távoztak az ingatlanból.

A bíróság társtettesként elkövetett kifosztás bűntette miatt az I. rendű vádlottat 4 év 6 hónap, a II. rendű vádlottat 4 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 5-5 év közügyektől eltiltásra ítélte, az I. rendű vádlottat kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből. Enyhítő körülményként értékelte a II. rendű vádlott beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként vette figyelembe mindkettejük vonatkozásában büntetett előéletüket, valamint a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát, az I. rendű vádlott többszörös visszaesői, míg II. rendű vádlott különös visszaesői minősültségét.

Az ítélettel szemben a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, az ügyész pedig 3 munkanapot tartott fenn a nyilatkozattételre, így az nem jogerős.

Kapcsolódó cikkek