Európai Bizottság: Itt az ideje elgondolkodni a kötelező védőoltáson

Megosztás

Annyiból furcsa a megfogalmazás, hogy Európa még csak most gondolkodna el rajta, mivel Magyarországon a kormány kvázi már kötelezővé tette azzal, hogy a munkáltatók kezébe adta ezt a döntési jogkört és számos munkahelyen már nem is dolgozhat oltatlan. Ez nem is egyedi eset Európában, de Orbánék már hetekkel megelőzték a kötelezővé tételt.

A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről – jelentette be Ursula von der Leyen Brüsszelben.

Az Európai Bizottság elnöke a koronavírus-járvány újabb hullámának összehangolt tagállami kezelését célzó bizottsági megközelítés ismertetésekor elmondta, hogy szerinte EU-s szintű megbeszélésre van szükség a koronavírus elleni kötelező beoltásról, és arról, miként ösztönözhető a védőoltás beadása, ugyanis az EU 450 milliós lakosságának egyharmada még mindig beoltatlan.

De azt is mondta, hogy a vonatkozó döntés meghozatala nemzeti hatáskörbe tartozik. (… nálunk pedig Orbánék szándékosan a munkáltatók kezébe adták ezt a döntési jogot) (444.hu)

Kapcsolódó cikkek