Covid-fertőzésben elhunyt az év veszprémi mentősének választott hölgy

Megosztás


Májusban még ezzel a kitüntető címmel ismerhettük meg a nevét, a koronavírus azonban sajnos Wlassics Katalint is elvitte. Nem derült ki, be volt-e oltva és ha igen, melyik vakcinával.

Koronavírus-fertőzésben meghalt Wlassics Katalin mentőorvos, akit idén májusban az Év Veszprémi Mentősének választottak – derül ki a Veszprémkukac nevű helyi oldalon megjelent tájékoztatásból. A tragikus hírt a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is megerősítette. Mint írták, „gyászolunk. Koronavírus-fertőzésben meghalt az év veszprémi mentőse.”

A Veszprém hivatalos városi honlapján olvashatók szerint Dr. Wlassics Katalin 1986-ban kivonuló orvosként kezdett dolgozni az Országos Mentőszolgálat veszprémi mentőállomásán. Előbb oxyológus szakorvosi vizsgát tett, majd honvédorvostan, katasztrófa medicinából is szakképesítést szerzett. Nemcsak munkatársaival, hanem a betegekkel is rövid idő alatt közvetlen és megnyugtató kapcsolatot tudott kialakítani.

Wlassics Katalint megbízható, tapasztalt, nagy teherbírású, segítőkész és szolgálatkész munkatársként jellemezték, aki az Országos Mentőszolgálat iránti elhivatottságát nap mint nap bizonyította. A ’90-es évek elejétől egészen 2018-ig a légimentés oszlopos tagja is volt. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek