Csődbe ment a Mozart-golyót gyártó cég

Megosztás

Fizetésképtelenséget jelentett a Mozart-golyókat gyártó vállalat, miután súlyosan érintette a koronavírus okozta lezárás – írja a napi.hu.

A vállalat bejelentése még a szakszervezetet is meglepte. Amennyiben a Mozart-golyókat gyártó üzem leáll, 140 ember veszítheti el a munkáját. A szakszervezet az üzemi tanáccsal karöltve szeretné megvitatni a vállalat vezetésével a kialakult helyzetet. A tárgyalás eredményeiről minél hamarabb tájékoztatni szeretnék a munkavállalókat is. 

Christian Schügerl, a vállalat ügyvezető igazgatója a csődöt azzal magyarázta, hogy a világjárvány következtében elmaradtak a a turisták, a rendezvények, valamint az esküvők. A bevétel jelentős csökkenéséhez hozzájárult az is, hogy a lezárások miatt hetekig zárva voltak a cukrászdák is. Az osztrák kormány támogatása ellenére komoly veszteségeket könyvelhet el a cég. 

„A jelenlegi zárlat, a nyersanyagok, az energia, a bérek és a logisztikai költségek, valamint a csomagolóanyagok jelentős költségnövekedése is komoly problémákat okoznak” 

– mondta a vállalat vezetője, ezért jelentettek csődöt. 

Kapcsolódó cikkek