Végre egy használható adat, az intenzíven fekvők háromnegyede oltatlan, a Sinopharm pedig gyenge

Megosztás

Az adatokat Szombathely vonatkozásában ismerhettük meg. Úgy tűnik, a vakcinák közül a Sinopharm nyújtja a legkisebb védelmet, de valószínűleg még mindig jobb, mintha nem kaptunk volna semmilyen oltóanyagot.

Ötven százalékos az intenzív osztály telítettsége a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban – közölte Nemény András polgármester a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésének kezdetén a Nyugat.hu beszámolója szerint. A városvezető tájékoztatása szerint ez azt jelenti, hogy 17–18 ember szorul gépi lélegeztetésre.

Azt is elmondta a polgármester, hogy az intenzíven fekvő betegek háromnegyede nincs beoltva. A beoltott páciensek mindannyian régen kapták meg az oltásukat, és

többségben vannak köztük azok, akiknek a kínai Sinopharm-vakcinát adták be.

Nemény emlékeztetett: hiába kér a kormányhivataltól pontos adatokat, a járványhelyzetre hivatkozva azt válaszolták, hogy 45 napon belül válaszolnak a kérdésekre. Pedig – tette hozzá – ez segítené az eredményes védekezést.

A fideszes Kecskés László azt mondta, hogy meg kellett nyitni a második Covid-osztályt a kórházban, de pontos számokat ő sem tud.

Újságírók, szakértők, polgármesterek hosszú ideje, mindeddig sikertelenül próbálják kihúzni a kormányból és az egészségügyi vezetésből, hogy milyen arányban vannak beoltottak a kórházban ápolt koronavírusos betegek között, és hogy közülük kinek milyen vakcinát adtak be. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek