Nyolcvan tolvaj özönlött el egy áruházat és kifosztotta – videó

Megosztás

Egyértelműen összehangolt akcióról beszélhetünk, az események rendkívül gyorsan zajlottak, de néhányukat a rendőrség sikeresen elfogott a helyszín közelében. A többiek azonban kereket oldottak. Nem jó előjelek ezek, péntek este egy másik, nagyon hasonló eset történt alig 40 kilométerre a mostani helyszíntől, Kaliforniában.

Nagyjából nyolcvanan törtek be egyszerre a kaliforniai Walnut Creek kisváros egyik áruházába – jelentette a helyi rendőrség. A hatóságok összehangolt akcióról beszéltek. A tájékoztatás szerint a tolvajok szombaton este beözönlöttek a Nordstrom áruházba és mindent magukkal vittek, amit csak elbírtak, majd elhajtottak az épület előtt hagyott járműveikkel.

A rendőrség még a helyszínen el tudott fogni három gyanúsítottat, két férfit és egy nőt. Ellenük a többi között rablás, tolvajlás, illegális fegyvertartás és lopott áru birtoklásának gyanújával emeltek vádat.

A KNTV helyi televízióban megjelent felvételeken több embert lehetett látni, amint a lopott árukkal rohanva elhagyják az áruházat és autókba szállnak, amelyekkel korábban elállták a forgalmat.

Egy szemtanú arról számolt be a KPIX-TV regionális televízió műsorában, hogy az elkövetők símaszkot viseltek és feszítővasak, illetve fegyverek is voltak náluk.

A rendőrség közlése szerint a bűnözők rátámadtak két áruházi alkalmazottra, illetve paprikasprayvel lefújtak egy harmadik dolgozót. A hatóságok jelenleg a megfigyelőkamerák felvételeinek kiértékelésével próbálják azonosítani az elkövetőket.

Hasonló tömeges rablás péntek este történt az alig 40 kilométerre, nyugatra található San Franciscóban, ahol luxuscikkeket árusító üzleteket fosztottak ki. (Hvg.hu)

Related posts