Márki-Zay Péter sem érzi indokoltnak a kötelező oltás bevezetését

Megosztás

A szomszédunkban már bevezetik és hatalmas felháborodás kíséri a döntést. Magyarországon elméletileg még nem kötelező a Covid-védőoltás, a gyakorlatban azonban Orbán Viktor a munkáltatók kezébe adta a döntést, így valójában több munkakörben már kötelező.

„A kötelező oltással én is óvatos vagyok” – mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és ellenzéki miniszterelnök-jelölt az RTL Híradónak. A politikus az oltás viszonylag széleskörű elutasítottsága miatt nem követné Ausztriát, ahol a napokban bejelentették, Európában elsőként kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltás felvételét.

„Magyarországon széles körben, általánosan kötelezővé tenni a védőoltást azért nem látom indokoltnak, mert egyelőre Magyarországon, most még a távolságtartással maszkviseléssel, lezárásokkal, fertőtlenítéssel sokkal jobban lehetne védekezni a vírus terjedése ellen.”

Egyelőre a hódmezővásárhelyi városházán sem vezették be a kötelező oltást, mert Márki-Zay szerint fontosabb, hogy mindenki maga dönthessen az egészségét érintő kérdésekben. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek