Egyre kevesebb magyar elégedett a kormány járványkezelésével

Megosztás

Már a megkérdezettek fele sem érzi úgy, hogy jó döntéseket hoznának Orbán Viktorék a pandémiás helyzetre reagálva – írta meg a HVG.hu.

A tavalyi évhez képest több országban jelentősen csökkent azoknak az aránya, akik szerint a kormányuk jól kezeli a koronavírusjárvány okozta helyzetet – derült ki a YouGov kutatásából, amit a The Guardian ismertetett.

Ebből kiderült, hogy Magyarországon 17 százalékos a csökkenés (60-ról 43-ra esett vissza), vagyis a magyarok egyre kisebb hányada elégedett azzal, ahogy az Orbán-kormány kezeli a járványhelyzetet.

A YouGov felmérés 26 országban több mint 26 ezer fő részvételével készült és részletesen rákérdeztek a járványügyi intézkedésekre. Kiderült például, hogy a többség támogatná, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehessen utazni, vagy akár nagy rendezvényeket látogatni.

Magyarország gyakran kilógott a többi európai ország közül, amelyik részt vett a felmérésben. Például nálunk többen ellenzik, hogy a közösségi közlekedést csak a védettek használhassák (rajtunk kívül még Dánia és Lengyelország is), de ugyanúgy az ellenzők voltak többen, amikor az volt a kérdés, hogy támogatják-e azt, hogy csak a védettek járhassanak étterembe.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek