Élő adventi kalendáriummá változik Magyarország

Megosztás

Egy zárt facebook csoportban indult el az a solymári kezdeményezés, melynek lényege, hogy december 1. napjától egészen szentestéig, azaz december 24-ig a településen minden nap legalább egy újabb ablakon jelenjen meg kivilágítva a hónap napját jelző szám, akárcsak egy adventi naptáron, ahol minden nap egy újabb ablak nyílik ki.

A kezdeményezés már az első évben nagy sikert aratott, az évek előrehaladtával pedig olyan napok is előfordultak, amikor egyszerre négy ablakot is megkereshettek a solymáriak. Merthogy a játék lényege ebben rejlik.

Az ablakok pontos helye nincs előre megadva, azt az érdeklődőknek kell megkeresni. Mivel a települést képtelenség minden nap bejárni, a csoportban minden reggel a szervező közzétette a térképeket egy behatárolt szakasszal, ahol a számokat kellett megkeresni.

A kezdeményezés olyan nagy sikert aratott, hogy 2019-ben már összesen 26 településen valósul meg, 2020-ban pedig 160 település vett részt az élő adventi kalendárium létrehozásában.

Idén is számtalan településen indult meg a szervezés, hogy december 1-től ismét keresni lehessen a kivilágított ablakokat és számokat. Az érdeklődők nem csak Magyarországon, hanem már több kárpátaljai és délvidéki faluban is bekapcsolódhatnak a játékba. Az információk miatt érdemes felkeresni a helyi zárt Facebook csoportokat és oldalakat.

via JövőTV

Kapcsolódó cikkek