Egy orvos szerint az intenzívre kerülő betegek 80 százaléka oltatlan

Megosztás

Ezt a 444.hu-nak nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő orvos. A náluk kezelt betegek közül egyiknek sincs három oltása, 40 százalékuk alapvetően más betegség miatt szorul kezelésre, a koronavírusos tüneteik enyhék.

Az oltott betegeik húsz százaléka van a koronavírus miatt rosszul, illetve van olyan idős beteg is, akit a láz gyengített le.

A 444.hu az orvos szavai alapján levonta a következtetést, hogy:

  • az oltás ellátja feladatát, annak ellenére is, hogy a delta variáns az oltottakat is megfertőzi. Súlyos tünetek viszont náluk sem alakulnak ki. Az osztályon lévő ápoltak között viszont akad huszonéves és negyvenes-ötvenes is. Az orvos kiemelte: „vannak, akik egyből intenzívre kerültek a sürgősségiről, ők oltatlanok”.
  • a kórházi adatokat torzítja, hogy nincs országosan széleskörű tesztelés, a kórházakban viszont tesztelnek, ergo egyre több olyan eset is lesz, amikor más okból kórházba kerülő betegnél is azonosítani fogják a kórt, illetve kórházon belül is könnyen terjedhet a betegség.

Az orvos a jelenlegi helyzethez annyit tett hozzá, hogy számára „végtelenül frusztráló volt végigasszisztálni a tömegrendezvényeket, ahol rendeletileg mellőzték az összes védekezési lehetőséget”.

Forrás: 444.hu, HVG.hu

Kapcsolódó cikkek