Gulyás Gergely koronavírusos lett

Megosztás

A sors iróniája, hogy nem is olyan régen, szeptemberben kérdezték tőle, miért hagyja el a maszkviselést a mindennapokban, a miniszter pedig azzal érvelt, hogy ő be van oltva és ez a legjobb védelem.

„A mai napon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren influenzaszerű tünetek miatt elvégzett koronavírus-teszt pozitívnak bizonyult” – olvasható a Miniszterelnökség vasárnap közzétett sajtóközleményében.

Gulyás Gergely az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult. Munkáját, amennyire a körülmények engedik, otthonról végzi majd.

Gulyás három adag oltást is kapott, ennek ellenére produkált pozitív tesztet, de komoly tünetei nincsenek. (Hvg.hu)

Én úgy gondolom, hogy be vagyok oltva” – érvelt Gulyás Gergely miniszter, amikor arról kérdezték a szeptember 15-i kormányinfón, miért hagyta el teljesen a maszkviselést a mindennapokban. Elmondása szerint sehol sem veszi fel, ahol nem kötelező, márpedig a harmadik hullám vége óta csak egészségügyi és szociális intézményekben írják elő. Gulyás legutóbb Lengyelországban vett fel maszkot, mert ott a szabályok szerint közintézményekben is kell.

Hozzá hasonlóan Orbán Viktor is úgy beszélt erről, mintha az oltás kiváltaná a maszkviselést. „(…) a maszkviselés nem fog segíteni. Tehát ami segít, az az oltás (…)” – mondta augusztusban.

Kapcsolódó cikkek