Mégsem teljesen ártatlan – akár börtönbe is kerülhet Alec Baldwin

Megosztás

Mindenkinek széleskörű tudomása volt arról, mennyire semmibe veszik a biztonsági előírásokat a forgatáson, ebben pedig producerként kőkeményen hibás a végül a gyilkos fegyvert véletlenül elsütő színész is.

Mivel Baldwin nemcsak a főszereplője, hanem az executive producere is a készülő filmnek, őt terhelheti a felelősség a forgatáson bekövetkezett halálos balesetért.

„Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell” – idézi az Index a New York Post által megkérdezett Joseph Costa Los Angeles-i ügyvédet. Erlinda Johnson új-mexikói büntetőjogász szerint a vádnak azt kell bizonyítania, hogy Baldwin  nem járt el kellő elővigyázatossággal.

Csütörtökön a Rust című westernfilm forgatása közben az Új- Mexikó állambeli Santa Fében a főszereplő Alec Baldwin kezében elsült a kellékpisztoly, és a lövedék  halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchinst,  a film vezető operatőrét. A lövedék a Hutchins mögött guggoló Joel Souza, a film rendezőjét is megsebesítette.

Denise Bohdan Los Angeles-i védőügyvéd azt emelte ki, hogy Baldwinnak még akkor is „jogi rémálom” lesz, ha az emberölés vádja nem is nyer bizonyítást, hiszen a büntetőper mellett ott lesz még a polgári per is, melyben vélhetően többmilliós kártérítést igényelnek majd tőle.

A fegyverfelelős, aki Alec Baldwin ‘Rozsda’ című filmjének forgatásán a kellékfegyvereket készítette elő, állítólag egy korábbi forgatáson nem éppen biztonságosan végezte a munkáját, többek között egy gyerekszínésznőnek is átadott egy ellenőrizetlen fegyvert – írja a mo.hu. “Kicsit hanyagul bánt a fegyverekkel, néha-néha hadonászott vele” – mondta a Daily Beastnek egy forrás. Baldwin akár 18 hónap börtönbüntetéssel is sújtható a komoly hiányosságok miatt. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek