Kazincbarcika szigorít: több helyen is újra kötelezővé teszik a maszkviselést

Megosztás

Az elmúlt hetekben láthatóan emelkednek a fertőzöttségi adatok a városban, így Kazincbarcika város vezetése úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében október 25-től kötelezővé teszi a maszkviselést több helyen – írja a Kolorline, a kazincbarcikai önkormányzat honlapja. A szóban forgó helyek:

  • a Polgármesteri Hivatalban,
  • a Barcika Holding cégcsoportnál,
  • a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben,
  • a Védőnői Szolgálatnál,
  • a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ valamennyi intézményének dolgozói és látogatói számára.

Ez alól kivételt jelentenek a gyermekek, az óvodai és bölcsődei dolgozók, mivel a maszkviselés a kicsik beszédfejlődését hátráltatja. Az említett helyeken orvosi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot kötelező viselni olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

Szigorodnak a beléptetés szabályai a bölcsődékben, óvodákban és a bentlakásos idősellátó intézményekben

Az önkormányzati fenntartású KSZSZK I-es és II-es Számú Bölcsődében, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben, valamint a bentlakásos idősellátó intézményekbe történő belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, valamint a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.
Egy gyermeket egy hozzátartozó kísérhet be a bölcsődébe vagy óvodába, valamint távozáskor is csak egy személy kísérheti. A kísérőnek kötelező a maszkviselés.

Újra megnyílik az önkormányzat által biztosított OMSZ PCR mintavételi pont

A koronavírus-járvány negyedik hulláma következtében Kazincbarcikán is növekvő tendenciát mutat az igazolt COVID-19 fertőzések száma, emiatt október 26-ától újra megnyílik a Kazincbarcika Város Önkormányzata által biztosított OMSZ PCR szűrőpont. Azon betegek, akinek egészségi állapota megengedi, és szeretnék felgyorsítani a háziorvos/Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt mintavételt, hetente keddtől péntekig lehetőségük nyílik, hogy előzetes telefonos időpontegyeztetést követően személyesen jelenjenek meg a PCR-tesztelésre.

Forrás és további részletek: Kolorline.hu

Kapcsolódó cikkek