Őrizetbe vették azt a borsodi sofőrt, aki négyszeres eltiltás hatálya alatt ismét ittasan vezetett

Megosztás

Nem úgy tűnik, hogy a férfi olyan nagyon törvénytisztelő állampolgár lenne.

A Diósgyőri Rendőrőrs járőrei elfogták azt az ittas autóvezetőt, akit már a Miskolci Járásbíróság is eltiltott a járművezetéstől.

A Diósgyőri Rendőrőrs járőrei elfogták azt az ittas autóvezetőt, akit már a Miskolci Járásbíróság is eltiltott a járművezetéstől.

Járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett, és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 57 éves helyi férfival szemben. Egy szabadnapos miskolci járőrparancsnok figyelt fel 2021. október 12-én 12 óra után, Miskolcon a Könyves Kálmán utcán egy korábbi intézkedésekből ismert sofőrre. A rendőr információja szerint a férfi jelenleg is ittasan, illetve az eltiltás hatálya alatt közlekedett autójával.

Az egyenruhások a bejelentés helyszínének közelében állították meg a sofőrt, akivel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott. A járőrök a gépjármű vezetőjének az ellenőrzése során azt is megállapították, hogy a rendőrhatóság – jelenleg is hatályban lévő – három esetben, illetve a Miskolci Járásbíróság 2021. szeptember 8-án másfél év időtartamra tiltotta el a férfit a vezetéstől.

A rendőrök a sofőrt előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan járművet vezet, veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, illetve veszítsék életüket az utakon. (Police.hu)

Kapcsolódó cikkek