Előrelépés várható a Fenyő Gyilkosság ügyében

Megosztás

Komoly előrelépés várható a Fenyő-gyilkosság ügyének mai tárgyalásán – értesült a Magyar Nemzet. A nyelvész-szakértő szerint ugyanis a rendőrség birtokába jutott hangfelvételek, amelyeken Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélgetései hallhatók, alátámasztják a volt televíziós bűnösségét.

Fenyő Jánost még 1998. február 11-én ölték meg. Fenyő éppen várakozott egy piros lámpánál, amikor a budapesti Margit körút sarkán, egy ismeretlen férfi fegyverrel kiugrott egy autóból és az anyósülési felőli ablakon keresztül brutális kegyetlenséggel megölte. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A vádirat szerint Gyárfás Tamás először Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa megöletésével, aki ezt nem hajtotta végre. Ezután fordult az alvilági Portik Tamáshoz, aki a szlovák Jozef Roháč-csal ölette meg Fenyő Jánost több mint 23 évvel ezelőtt.

Portik egyébként megpróbálta bojkottálni a tárgyalást, azzal, hogy ő Covidos viszont a börtönorvos megállapította, hogy csak felsőségúti betegségben szenved. Ekkor közölte a bíró Portikkal, hogy nincs akadálya a tárgyalás folytatásának.

Kapcsolódó cikkek