A hűséges munkáért bőséges jutalom jár: Varga Judit közel egymillió forint béren felüli juttatást kapott tavaly – videó

Megosztás

Orbán Viktor egyik hűséges kormányzati embere igazságügyi miniszterként mindig azonos állásponton van a miniszterelnökkel, így az eleve hatalmas fizetésén kívül egyéb, nagy mennyiségű juttatásban is részesült. A hűség ára.

A háromgyermekes Varga Judit igazságügyi miniszter csaknem egymillió forint béren felüli juttatást kapott tavaly – számolt be az RTL Híradó. A tárcavezető a cafetérián túl gyermeknevelési támogatást és iskolakezdési támogatást is kapott – ez a kormány honlapjára feltöltött dokumentumokból derül ki.

A híradóban elhangzott, a havi bruttó 2 millió forintos fizetésű Varga 2019-ben és 2020-ban összesen 351 450 forint iskolakezdési támogatást kapott, idén 460 ezer forint cafeteriát és 318 ezer forint gyermeknevelési támogatást is kézhez vehet. A versenyszférában egy felmérés szerint az idén átlagosan 340 ezer forintnyi cafetériára számíthatnak a munkavállalók.

Több politikai felsővezető adatait is nyilvánosságra hozták a napokban. A kormánytisztviselők egy 2018-as törvény alapján kaphatnak extra juttatásokat. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek