Tóth Gabi új klipje szinte egy az egyben olyan, mintha a NER országimázs-kampánya lenne

Megosztás

Talán az sem teljesen véletlen, hogy a videóban szerepel a “Fizetett promóciót tartalmaz” felirat.

Előd Fruzsina írása a Telex.hu-ról, mi sem tudtuk volna szebben megfogalmazni a látottakat.

“Tóth Gabi nagyon érzi mostanában a korhangulatot: nem elég, hogy ő fog énekelni Ferenc pápa miséje előtt az Eucharisztikus Kongresszuson, új klipjében akkora hungarikumos tobzódást láthatunk, hogy a végén vártuk volna a turisztikai ügynökség logójának felbukkanását.

A logó nem bukkant fel, úgyhogy minden valószínűség szerint nem egy kormányzati szereplő által szponzorált tartalomról van szó, hanem Tóth Gabi magától éli meg ilyen mélyen a nemzeti öntudatát 2021-ben. (Frissítés: valamikor azután, hogy mi megnéztük a videót, feltűnt rajta egy a YouTube által generált felirat, miszerint fizetett promóciót tartalmaz, de hogy a magyarkodásért fizetett valaki, vagy konkrét termék bukkan fel benne, azt nem tudjuk. A videó leírásában fel van sorolva az összes szereplő, köztük vállalkozók is, akár erről is szólhat a felirat, de megkérdeztük Tóth Gabi sajtósát, a választ még várjuk. Érdekes még, hogy estefelé a like-dislike arány láthatóságát megszüntették a videónál. Frissítés 2: Tóth Gabi sajtósa elárulta, hogy valóban a leírásban is szereplő Dunakanyar-beli kisvállalkozók reklámozása miatt van a videón a promóció felirat.)

A hangzásában is népiesre vett szám címe Az én szívem, tartalmát pedig így tudnám a legplasztikusabban összefoglalni: egy könnyed szerelmi vallomás bőrébe bújtatott országimázskampány, amelyből az derül ki, hogy Tóth Gabi a Magyar Táj és Kultúra jellegzetes produktumai között bujálkodna a legszívesebben.

Ez egy kicsit bizarrul hangzik, és tényleg az, hiszen hogyan és miért jön össze egy dalban a Duna partján szeretkezés a magyar múltból jövő „útravalók” dicséretével, miközben mindehhez a vizuális körítést az esztergomi bazilika integető papja, egy csipketerítőt lengető asszony, egy termelői piacos sajtokból lakmározó boldog család, valamint lovagló emberek szolgáltatják?”

Íme az ominózus videó, átérezzük-e ebben a NER szellemiségét, vagy meghökkentő véletlen ez is és semmi politikát ne keressünk benne?

Kapcsolódó cikkek