Szeles, hűvös és esős idővel köszönt be a szeptember

Megosztás

Eltűnt a nyár, mint a kámfor, sokszor lesz barátságtalan idő, az esernyőre is szükségünk lesz.

Hétfőn a többórás napsütés mellett csak elvétve fordul elő zápor, zivatar. Ugyanakkor északkeleten tartósan borult maradhat az ég, ott akár délután is eshet. Hétfő délután nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, estefelé az eső is elered és a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 14 fok között alakul majd, de a kevésbé felhős tájakon akár 6 fokig is zuhanhat a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 20 és 24 fok között várható.

Kedden, a meteorológiai nyár utolsó napjára virradó éjszaka, majd napközben is többfelé várható zápor, elszórtan zivatar. Csak rövidebb időre süt ki a nap. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Hajnalban 9 és 14, délután 18 és 24 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Szerdán, szeptember elsején eleinte több helyen, délután inkább már csak keleten, ott is megszűnő jelleggel várható zápor, helyenként zivatar. Nagy területen megerősödik a szél, a leghidegebb órákban 9−15 fok lesz, míg napközben akár 22 fokig is melegedhet a levegő.

Csütörtökön túlnyomóan derült, napos idő várható. Legfeljebb a Dunától keletre lehet néhol futózápor. Sokfelé élénk, elsősorban a Dunántúlon több helyen erős lehet a szél. A hajnalban 7−14 fokról várhatóan 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken napos idő várható, csapadékra nem kell számítani. A minimumhőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A nappali maximumok 20 és 25 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap sok lesz a napsütés, csak elvétve várhatók futó záporok. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A hideg hajnalok után a legmagasabb nappali hőmérséklet mindkét nap 20 és 26 fok között alakul. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek