Elkezdődött a tokiói paralimpia

Megosztás

Elkezdődött az év következő nagy sporteseménye, a paralimpia.

A mozgás- és látássérült, valamint enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseményét a hagyományok szerint néhány héttel az olimpia után, az olimpiai helyszíneken tartják. Az idei a XVI. nyári paralimpiai játék, amelyet augusztus 24. és szeptember 5. között rendeznek a japán fővárosban és környékén. A világ 163 országából összesen 4403 versenyző veszt részt az idei paralimpián, ami új rekord.

Magyarországot tíz sportágban, egész pontosan asztaliteniszben, atlétikában, erőemelésben, íjászatban, kajak-kenuban, kerekesszékes vívásban, kerékpárban, sportlövészetben, triatlonban és úszásban képviseli majd 37 sportoló, valamint egy szintén sportolói státuszban lévő kerékpáros kísérő.

A következő két hétben 22 sportág 539 számban tartanak versenyszámokat, ami szintén rekord a paralimpiák történetében. Ahogy az olimpiát, úgy a paralimpiát is üres lelátók előtt rendezik. A magyar küldöttség a 112. volt a sorban, a zászlót a hatodik paralimpiáján szereplő kerekesszékes vívó, Dani Gyöngyi vitte.

Kapcsolódó cikkek