Koszorúzás, kenyérszentelés: így zajlott a miskolci városi ünnepség

Megosztás

Augusztus 20. az államalapítás ünnepe, amikor Szent István országépítő munkájára emlékezünk. Az ő tiszteletére tartott megemlékezést és koszorúzást az önkormányzat pénteken Felsőhámorban a Szent István szobornál – tudósított a Minap.hu.

Az ünnepségen Varga Andrea alpolgármester mondott beszédet, amelyben hazánk egyik legfontosabb nemzeti ünnepének nevezte augusztus 20-át. Az alpolgármester szerint az államalapítás fontos tanulsága, hogy – felismerve a közösség igényeit – bátorsággal és hittel lehet maradandót alkotni.

Varga Andrea elmondta, a mai korra is igaz, hogy vannak jó évek jó terméssel és rossz esztendők, nehéz időszakok. “Az elmúlt évben megtapasztaltuk, milyen a valódi válság. 30 ezer honfitársunkat vesztettük el. Amikor kellett, azonban mindenki elvégezte a feladatát. Örüljünk most az új termésnek, az új kenyérnek, ünnepeljük államunkat és a közös munkát. Találjuk meg az utat, hogy a jövőben még harmonikusabban élhessünk együtt” – fogalmazott az alpolgármester, majd beszéde végén felköszöntötte „születésnapján” Magyarországot,

Ezután az ünnepség résztvevői elhelyezték koszorúikat a Szent István szobornál, Mikolai Vince főesperes, plébános pedig megáldotta, majd megszegte az új kenyeret.

Forrás: Minap.hu, Fotó: Horváth Csongor/Minap.hu

Kapcsolódó cikkek