Lebontják a volt miskolci szocialista pártházat, közösségi park létesül a helyén

Megosztás

Minderről Alakszai Zoltán megyei kormánymegbízott számolt be egy Facebook-posztban, amelyben úgy fogalmazott, ezzel a lépéssel “zöldebbé, élhetőbbé válik Miskolc egyik értékes belvárosi területe”, “Lenin pedig végleg elköltözik Miskolcról”.

Mint írja: “az egykori Mindszent település és Miskolc határán elhelyezkedő területet az 1970-es években a párt, illetve a pártállam elvette a miskolciaktól. Az MSZMP pártszékházat épített rá, amit ma sokan ITC néven ismernek. Most, Magyarország Kormányának köszönhetően ismét a miskolci polgárok vehetik majd birtokba a területet: kezdeményezésünkre döntés született a felújításra alkalmatlan, rossz műszaki állapotú, évek óta nagyrészt üresen álló ingatlan bontásáról,a helyére pedig közösségi park létrehozásáról.”

“A fejlesztés – amelyhez a forrást szintén a Kormány biztosítja – egyidejűleg szolgálja a miskolciak érdekét és Miskolc egyik műemléki, szakrális központjának helyreállitását, védelmét is.Lenin ezzel szimbolikusan, és remélhetőleg végleg elköltözik Miskolcról.Ugyanis a volt MSZMP pártszékház gyakorlatilag az utolsó olyan köztulajdonban álló épület, amelynek egyik központi helyiségében faragott Lenin dombormű található. Azt a területet pedig, amit a pártállam egykor elvett a miskolciaktól, a Kormány most visszaadja.”

A fejleményekkel kapcsolatban megoszlottak a vélemények Alakszai bejegyzése alatt. “Sajnálom hogy erre a sorsra jut. Nekem sok szép emlék fűz hozzá” – írta egy kommentelő a közösségi oldalon, míg egy másik posztoló így fogalmazott: “Remélem ez a projekt nem áll meg a látványterveknél, mint az előző!”. “Lepusztult, romos és gusztustalan ahogy kinéz pluszban még ronda is. Nem is értem, hogy maradhatott ennyi ideig a város közepén ez az épület úgy, hogy gyakorlatilag évek óta kihasználatlan” – összegzett egy harmadik kommentelő.

Fotó: Alakszai Zoltán Facebook

Kapcsolódó cikkek